latinica  ћирилица
12/05/2022 |  10:02 ⇒ 10:25 | Аутор: РТС

Мемфис декласирао Ратнике, први поени Бјелице у серији (ВИДЕО)

Кошаркаши Мемфиса надиграли су Голден стејт са 134:95 у петој утакмици четвртфинала и смањили предност "Ратника" на 3:2 у побједама. До побједе су дошли одличном тимском игром која је резултирала убједљивом предношћу од самог старта меча.
Мемфис-Голден стејт (Фото:  EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) -
Мемфис-Голден стејт (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Чак седморица играча домаћег тима имала су двоцифрен шутерски учинак, а још двојици је недостајао по један кош да се упишу на ту листу.

Тим побједника су предводили Десмонд Бејн, Џерен Џексон и Тајус Џонс са по 21 постигнутим поеном.

У тиму Голден стејта најефикаснији су били Кјел Топсон са 19 и Џонатан Куминга са 17 поена.

Стеф Кари није био уобичајено ефикасан и постигао је свега 14 поена, а српски ас Немања Бјелица је успио да се упише у листу стријелаца у овој серији.

Бјелица је за нешто мање од 20 минута игре успио да постигне пет поена уз три скока и двије асистенције.

Овом убједљивом побједом на свом терену Мемфис је изборио и шести дуел у серији и смањио вођство Голден стејта на 3:2 у побједама.

Милвоки надиграо Бостон за вођство у серији

Кошаркаши Милвокија надиграли су Бостон са 110:107 на гостовању у петом мечу и повели са 3:2 у полуфиналној серији Истока.

До побједе су дошли у финишу меча сјајном одбраном Џруа Холидеја који је зауставио посљедњи напад домаћина и сачувао предност тима за коначну побједу.

Бостон је добро ушао у меч на свом терену и водио до саме завршнице у коју су ушли са девет поена предности.

Милвоки се није предавао, а сјајно их је предводио Адетокумбо који је меч завршио са 40 поена уз 11 скокова и три асистенције.

Други по ефикасности је био Холидеј са 24 постигнута поена и по осам скокова и асистенција али је захваљујући одличним одбранама у посљедњем минуту меча био и играч одлуке.

При резултату 105:99 за Бостон на минут и 40 секунди прије краја, њих двојица погађају тројке за изједначење, а потом Холидеј успијева у два наврата да узме лопту домаћина што су били кључни моменти у игри.

У тиму Бостона најефикаснији је био Тејтум са 34 поена уз шест скокова и четири асистенције, док је Браун додао 26 поена уз осам ухваћених лопти и шест успјешних додавања.

Шеста утакмица играће се у ноћи између петка и суботе од 1.30 часова у Милвокију.