latinica  ћирилица
12/05/2022 |  11:15 ⇒ 11:21 | Аутор: СРНА

Петрово: Одата почаст херојима Озрена и цијеле Српске

Полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа у Спомен-соби у згради општине Петрово данас је одата почаст за 221 припадника Војске Републике Српске из овог краја који су уградили своје животе у темеље Републике.
Петрово: Одата почаст херојима Озрена и цијеле Српске - Фото: СРНА
Петрово: Одата почаст херојима Озрена и цијеле СрпскеФото: СРНА

Начелник општине Петрово Озрен Петковић рекао је да је, бранећи своје породице, огњишта и свету српску земљу, у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату погинуо 221 борац Војске Републике Српске из општине Петрово.

- Свима њима, али и осталим херојима који су платили најскупљу цијену у стварању наше Републике и будућности за нова покољења, дугујемо вјечну захвалност. Нека им је вјечна слава и хвала - рекао је Петковић.

Он је честитао Дан Војске Српске свим њеним припадницима, као и команди и припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, који баштини славну традицију и храброст Војске Републике Српске, основане на данашњи дан 1992. године.

Цвијеће су положили и предсједник Скупштине општине Зоран Благојевић, као и делегација Општинске борачке организације Петрово.