latinica  ћирилица
12/05/2022 |  12:30 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

Какво нас вријеме очекује до краја седмице?

У Републици Српској у наредна три дана биће топло и промјењиво вријеме, а у суботу, 14. маја, мјестимично са кишом, понегдје непогодама, вјетром и градом, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Умјерено облачно - Фото: РТРС
Умјерено облачноФото: РТРС

Максимална температура ваздуха биће од 21 до 27 степени Целзијуса, у сјеверним предјелима локално и око 30.

Сутра ујутро ће бити углавном ведро, а само на југу умјерено облачно.

Средином дана биће сунчано и топло вријеме уз јачи развој облака послијеподне, што ће условити пролазну кишу или пљускове праћене грмљавином.

Минимална температура ваздуха биће од 10 до 16, на југу око 18, а максимална од 21 до 28, локално на сјеверу до 30 степени Целзијуса.

У суботу ће бити промјењиво облачно и нестабилно, уз повремену кишу или пљускове који послијеподне могу бити праћени и грмљавином. Понегдје се могу јавити и непогоде уз појачан вјетар и појаву града.

Минимална температура ваздуха биће од пет до 11, на југу око 15, а максимална од 20 до 26, у вишим предјелима од 14 степени Целзијуса.

У недељу, 15. маја током дана биће претежно сунчано и топло, уз промјењиву облачност и услове за повремену кишу или пљускове у јужним и југозападним предјелима, уз максималну температуру ваздуха од 21 до 27, на сјеверу и око 30 степени Целзијуса.