latinica  ћирилица
12/05/2022 |  13:53 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

Сједница Комисије за финансије и буџет Дома народа ПС БиХ није одржана

Сједница Комисије за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, која је била заказана за данас, није одржана због недостатка кворума.
Сједница Комисије за финансије и буџет Дома народа ПС БиХ - Фото: СРНА
Сједница Комисије за финансије и буџет Дома народа ПС БиХФото: СРНА

Предсједавајућа Комисије Душанка Мајкић рекла је да ће свих десет тачака које је Комисија данас требала разматрати бити скинуте са дневног реда сједнице Дома народа заказане за понедјељак, 16. мај, пошто је ријеч о тачкама које су планиране да буду на тој сједници.

Мајкићева је рекла новинарима да ни данас нису успјели да одрже сједницу Комисије јер није имала кворум, подсјетивши да је већ у неколико наврата била планирана, али није одржана.

Коментаришући чињеницу да сједнице парламентарних комисија неријетко буду отказане због недостатка кворума, Мајкићева је рекла да је половина маја и да "људи већ полако почињу да размишљају о кампањи".

Сједници су присуствовали три од шест чланова, и то предсједавајућа Мајкић и њени замјеници Лидија Брадара и Амир Фазлић, док чланови Никола Шпирић, Марина Пендеш и Денис Бећировић нису дошли на сједницу.

Комисија за финансије и буџет Дома народа данас је, између осталог, требало да разматра у другој комисијској фази Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о јавним набавкама који је предожио Савјет министара, као и Приједлог закона о допунама Закона о порезу на додатну вриједност, чији је предлагач Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Било је предвиђено да Комисија, у првој комисијској фази, разматра Приједлог закона о допуни Закона о финансирању институција БиХ, који је предложио Представнички дом, те Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о акцизама у БиХ, чији је предлагач Савјет министара.