latinica  ћирилица
12/05/2022 |  15:30 | Аутор: СРНА

Абазовић: Потписивање темељног уговора са СПЦ - обавеза државе

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас да је потписивање темељног уговора са Српском православном црквом обавеза државе и да се нада да ће то бити завршено на пристојан начин.
Дритан Абазовић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, илустрација) -
Дритан Абазовић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, илустрација)

Абазовић је новинарима, након састанка са Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем и Његовим високопреосвештенством митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем у манастиру Острог, рекао да "не постоји никаква драматизација" у вези са тим уговором.

- Моја жеља је да ова влада стави тачку на питање темељног уговора - додао је Абазовић.

На питање новинара да ли премијер секуларне државе треба да се састаје у манастиру, Абазовић је рекао да ће се трудити да буде премијер свих грађана, независно од тога да ли су они вјерници.

Он је свима који славе честитао крсну славу Светог Василија Острошког и истакао да му је била велика част и задовољство да се састане са патријархом Порфиријем и митрополитом Јоаникијем.

- Радујем се да Црна Гора иде путем помирења, путем правде. Желим да сви грађани промовишу мир, универзалне вриједности - рекао је Абазовић.

Он је навео да су сви добронамјерни људи добродошли у Црну Гору, и да ће политика Владе у наредном периоду бити таква према свим добронамјерним људима.

- Велико ми је задовољство, нека се народ радује, нека буде што више задовољства, среће и да се увијек гледамо лијепим поводима - поручио је Абазовић.