latinica  ћирилица
12/05/2022 |  17:05 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Компанија Алумина запослила 30 нових радника (ВИДЕО)

Број запослених у зворничкој компанији Алумина повећава се из године у годину. Посао је добило још 30 радника. Уговоре су потписали они који су прошли на конкурсу и, кажу, биће ослонац развоја највеће зворничке компаније.
Запослени у Алумини - Фото: СРНА
Запослени у АлуминиФото: СРНА

Запослени радници су лица са средњом стручном спремом и биће распоређени у секторима производње глинице и алусила. Прилику да ради и заради добио је и двадесетдвогодишњи Срђан Дамјановић.

- На конкурс сам се пријавио највише због перспективе коју нуди ова фирма, поготову зато што сам ја млада особа и жељна доказивања. Сигурно да ће ми олакшати да својој породици помогнем у даљем животу - рекао је Дамјановић.

Захвалан на указаној прилици је и Славиша Милићевић, који је, каже, одлучио да остане у свом граду и буде дио његовог развоја.

- Као сваки нормалан радник, знам шта ми је дужност, да оправдам то што сам примљен и надам се да ћу својим радом све то што сам добио прилику - истакао је Милићевић.

На конкурс зворничке Алумине пријавило се 1.400 лица из Зворника и околних градова и општина. Услове су прошли најбољи, истичу надлежни.

-  Вјерујем да ће сви они знати да цијене повјерење које смо им указали и да ћемо заједно моћи да напредујемо и да растемо, као што смо и до сада - рекла је руководилац Кадровске службе Алумина Мирјана Шоја.

- Ми смо се трудили да током пријема водимо рачуна да заиста они који су испуњавају критеријуме који ће сутра моћи да одговоре производним условима и захтјевима производње да такви буду и примљени. Нама је много битно да они прођу квалитетну обуку и да сутра можемо да се ослоними на њих, јер процес производње је такав, ако немате оспособљеног радника онда не можемо да гарантујемо ни квалитет ни капацитет - истакао је директор Производње у Алумини Раденко Смиљанић.

У зворничкој Алумини тренутно је запослено око 1500 радника, а план надлежних је да до краја године буде запослено још 95 радника.