latinica  ћирилица
13/05/2022 |  08:50 ⇒ 09:03 | Аутор: РТРС

"Ноћ музеја" у суботу у Музеју савремене умјетности у Бањалуци (ФОТО)

Овогодишњи програм "Ноћ музеја" у фокусу ће имати повезивање Академија умјетности Бањалуке и Требиња, али и отварање новог реконструисаног простора Музеја.
Ноћ Музеја - Фото: РТРС
Ноћ МузејаФото: РТРС

- Манифестација Ноћи музеја почиње сутра у 20.00 часова отварањем двије мултимедијалне изложбе, бањалучке умјетнице Борјане Мрђе, професора на Академији умјетности у Бањалуци под називом „Декоративна сопства“ и требињског умјетника Игора Бошњака, професора на Академији ликовних умјетности у Требињу, под називом „Будућност се понавља више него историја“, највила је директорица МСУРС, Сарита Вујковић, гостујући у "Разбудилнику" Радија Републике Српске.

Она је такође истакла, да ће за јавност бити отворен нови реконструисани простор након завршетка прве фазе обнове објекта која је обухватила уградњу лифта, реновирање просторија за прву јавну библиотеку за умјетност у Републици Српској, читаоницу и истраживачког центра.

Сарита Вујковић у "Разбудулнику" Радија Републике Српске

- Публика ће имати прилику да погледа и изложбу фото-документације која прати реконструкцију Музеја, а у току вечери уживаћемо у занимљивом и интерактивном музичком програму под називом „Ноћ музике“ у оквиру које ће се студенти музичког одсјека Академије умјетности у Бањалуци представити низом камерних концерата у новом адаптираном простору, истакла је Вујковић.

Плато испред Музеја је резервисан за наступ ди-џеја Далибора Д и „Live looping“ музички перформанс Алберта Савића.

Специјални гости Ноћи музеја су полазници школе цртања и сликања умјетника Рената Ракића, који ће инспирисани догађајима забиљежити своје ликовне импресије.

Ноћ музеја се реализује уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске, мјешовитог холдинга Електропривреда Републике Српске и Града Бањалуке у оквиру програма манифестације „Прољеће у Бањалуци“.

Програм ће трајати од 20.00 до поноћи, а улаз за све догађаје је бесплатан.