latinica  ћирилица
13/05/2022 |  11:26 ⇒ 12:04 | Аутор: РТРС

Ивковић под опрезом уочи гостовања Борца у Тузли

Фудбалери бањалучког Борца у недјељу ће у оквиру 31. кола М:тел Премијер лиге БиХ бити гости Слободе у Тузли. Утакмица се игра од 15 часова на стадиону "Тушањ".
Прес ФК Борац - Фото: РТРС
Прес ФК БорацФото: РТРС

Борац ће утакмицом у Тузли имати прилику да и математички осигура пласман у Европу.

Тренер клуба из Платонове Томислав Ивковић наводи да је пред његовом екипом тежак задатак против Слободе, којој сваки бод може значити и опстанак у М:тел Премијер лиги БиХ.

- Сада нас чека још тежа утакмица него са Широким, против екипе која се бори за голи живот. Такве утакмице, против таквих екипа искључиво одлучује карактер, борбеност, агресивност, воља и жеља. Уколико то не будемо имали у тој утакмици немамо шта тражити. Зато сам играчима говорио и припремао их и прије утакмице са Широким. Рекао сам им да нема лаганих утакмица, а ова је на једном другом нивоу против противника који је специфичан. Морамо бити на највишем нивоу да одиграмо можда и најбољу и најквалитетнију утакмицу до сада и једино на тај начин можемо освојити бодове у Тузли - рекао је Ивковић.

Фудбалер Борца Давид Чавић истиче да ће његова екипа у Тузли тражити "цијели плијен".

- Након неријешеног резултата у прошлом колу, идемо у Тузлу код увијек незгодне Слободе, поготово сада када им треба сваки бод. Ми ћемо ићи на сва три бода и да математички осигурамо наш почетни циљ – Европу. Мислим да требамо прије свега психички, а онда и физички, да издржимо ове утакмице до краја и да завршимо сезону на најбољи могући начин - навео је Чавић.

Уочи 31. кола М:тел Премијер лиге БиХ Борац заузима трећу позицију на табели са 50, док је Слобода десета са 29 бодова.