latinica  ћирилица
13/05/2022 |  11:36 ⇒ 11:43 | Аутор: Агенције

Левандовски неће нови уговор у Бајерну

Њемачки Билд је први пласирао вијест, а потврдили су је и Кикер и Спорт1 - Роберт Левандовски је саопштио управи минхенског Бајерна да неће продужити уговор са баварским великаном.
Роберт Левандовски (Фото: EPA-EFE/FILIP SINGER, илустрација) -
Роберт Левандовски (Фото: EPA-EFE/FILIP SINGER, илустрација)

То додуше не значи аутоматски да ће отићи већ овог љета, јер уговор му истиче 2023. године, али након што је Баварцима неколико великих играча побјегло без обештећења - Џером Боатенг, Давид Алаба, Никлас Зиле само у овој сезони, сада се чини да неће дозволити тако нешто.

Значи ли то да је све спремно за трансфер Пољака у Барселону? Јер, један од разлога због којих је Левандовски уопште желио отићи је тај што послије 12 година у Њемачкој, а осам у Бајерну, жели мало другачије окружење.

Од старта се знало да менаџер Пини Захави има задатак да га одведе баш на Камп Ноу, иако не би имао никаквих проблема да му ангажман пронађе у Енглеској или у Пари Сен Жермену.

Није додуше жеља за промјеном средине једини разлог. Њемачки медији већ неко вријеме пишу да је Левандовски незадовољан и сарадњом са тренером Јулијаном Нагелсманом, да сматра да овај превише компликује посао тактиком.

Пољаку смета и то што је Бајерн с почетком преговара одуговлачио све до краја априла. А кад су 28. априла и сјели за сто само су менаџеру Захавију усмено рекли да желе да Левандовски остане.

Ничега није било на папиру, никакав приједлог о плати. Тога и данас нема, бар не црно на бијело.

С друге стране, Барселона нуди сарадњу на три године.