latinica  ћирилица
13/05/2022 |  12:46 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Пашалић: За подршку пољопривредницима 570.000 КМ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да је ресорно министарство у сарадњи са локалном заједницом у Рудом обезбиједило око 570.000 КМ средстава за подршку пољопривредних произвођача.
Пољопривреда - Фото: РТРС
ПољопривредаФото: РТРС

Пашалић, који је данас посјетио Сајам домаћих производа у Рудом, рекао је новинарима да су у протеклих неколико година локална заједница и министарство обезбједили подршку за више од 300 пољопривредних произвођача.

- То су углавном мали произвођачи и кроз заједничко улагање локалне заједнице, Министарства и самих произвођача обезбиједили смо око 570.000 КМ средстава, од тога 310.000 КМ ресорно министарство а остатак локална заједница и произвођачи - истакао је Пашалић.

Он је напоменуо да је постављено више од 50 нових пластеника, набављено неколико десетина јуница, засађени нови малињаци, те изграђена дестилерија за локалну задругу.

Пашалић је рекао да више пажње треба посветити малим локалним заједницама и све урадити да људи не одлазе са тих простора.

- На оваквој манифестацији произвођачи могу да презентују своје производе и да покажу да могу произвести квалитетне производе, тако да нам је циљ задржати људе на селу и трудићемо се да наставимо сарадњу - поручио је Пашалић.

Пашалић је одржао састанак у општини Рудо са начелником Драгољубом Богдановићем, са којим је разговарао о наставку подршке и активностима у наредном периоду.

Богдановић је захвалио министру Пашалићу на разумијевању и помоћи пољопривредним произвођачима са подручја општине Рудо и истакао да ресорно министарство и локална заједница имају одличну сарадњу.

Сајам домаћих производа, који је окупио 115 излагача из 27 општина и градова из Црне Горе, Србије и БиХ, завршава се сутра.