latinica  ћирилица
13/05/2022 |  14:22 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Вишковић у Цириху: Пословна дијаспора - значајан потенцијал за развој сарадње

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Цириху да у Швајцарској послује око 3.000 малих и средњих предузећа чији су власници поријеклом из Српске и Србије, те да тако важна пословна дијаспора представља значајан потенцијал за развој сарадње са домаћим компанијама да би прошириле дјеловање и на тржиште Швајцарске.
Вишковић са амбасадорима БиХ и Србије у Швајцарској Бором Бронзом и Гораном Брадићем (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Вишковић са амбасадорима БиХ и Србије у Швајцарској Бором Бронзом и Гораном Брадићем (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

Током састанка са амбасадорима БиХ и Србије у Швајцарској Бором Бронзом и Гораном Брадићем, истакнуто је да економска дипломатија треба да представља подршку домаћој привреди у постизању што бољих резултата на тамошњем тржишту, те наглашено да им од велике помоћи могу бити и контакти са српским привредницима који већ дјелују у Швајцарској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Том приликом је наглашено да је од изузетне важности да домаћи привредници добијају провјерене и правовремене информације о условима за наступ и пословање на швајцарском тржишту.

Током састанка, којем су присуствовали и министри енергетике и рударства и за европске интеграције и међународну сарадњу Петар Ђокић и Златан Клокић, размијењене су информације о пословним приликама у Швајцарској и могућностима за наступ домаћих привредника на тамошњем тржишту.

Састанак је одржан у оквиру Самита пословне дијаспоре "Самит 2022".