latinica  ћирилица
13/05/2022 |  22:45 ⇒ 14/05/2022 | 08:05 | Аутор: СРНА

Студентски парламент: Помоћ ће много значити младима

Из Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву истичу да ће помоћ од по 100 КМ коју је најавио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик много значити младима у Српској.
Универзитет у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Универзитет у Источном СарајевуФото: РТРС

- На велико задовољство и уз огромно разумијевање Додика прихваћена је иницијатива Уније студената Републике Српске и студентских парламената о додјели новчане помоћи младима - рекао је Стефан Слијепчевић, предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.

Слијепчевић је рекао да су на састанку одржаном прије десет дана представници студентских парламената и Уније студената Републике Српске са српским чланом Предсједништва предложили иницијативу да се младима из Републике Српске старости од 18 до 30 година додијели по 100 КМ.

- Данас је Додик прихватио ову иницијативу, па ће у наредном периоду Влада Републике Српске кренути са пријавама за ову накнаду и исплатама - рекао је Слијепчевић.

Он је истакао да ће у овом периоду ова помоћ много значити младима, посебно студентима. "Још једном све похвале за прихватање ове иницијативе", додао је он, преноси АТВ.

У Републици Српској ће до краја трећег квартала ове године једнократну помоћ од 100 КМ добити борци, млади од 18 до 30 година и пензионери, најавио је лидер СНСД-а Милорад Додик.