latinica  ћирилица
14/05/2022 |  09:00 ⇒ 09:00 | Аутор: СРНА

Данас мало нижа температура

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити мало свјежије у односу на претходне дане, а послије подне очекује се и повремена киша.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Слаба киша ће у пријеподневним часовима падати понегдје у вишим крајевима, а преовладаваће претежно облачно, док ће на југу бити више сунчаних периода, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Топло и промјенљиво облачно уз сунчане периоде биће у другом дијелу дана, а температура ће бити мало нижа у односу на претходне веома топле дане.

Развој облака током поподнева донијеће повремену кишу и пљускове са грмљавином, посебно у јужним предјелима и у Сарајевско-романијској регији, док ће на сјеверу бити претежно суво.

Максимална дневна температура ваздуха од 23 до 29 степени, у вишим предјелима од 17 степени Целзијуса. Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у Херцеговини и на југозападу претежно сунчано вријеме, а у осталим крајевима претежно облачно.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница седам, Калиновик и Широки Бријег 13, Мраковица и Соколац 14, Рибник и Бугојно 15, Гацко, Мљечаница, Мркоњић Град, Сребреница, Требиње, Сарајево, Тузла и Зеница 16, Билећа, Вишеград, Нови Град, Рудо, Бихаћ, Градачац и Груде 17, Бијељина, Добој, Ливно и Сански Мост 18, Бањалука и Мостар 19, Приједор и Србац и Неум 20 степени Целзијуса.