latinica  ћирилица
14/05/2022 |  12:06 ⇒ 12:07 | Аутор: СРНА

Петковић: Србија неће спустити главу пред уцјенама и притисцима

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас да ће Србија учинити све да настави дијалог са самопроглашеним Косовом и сачува регионални мир и стабилност, али и да неће повити главу пред уцјенама и притисцима нити дозволити да је било ко понижава.
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) - Фото: ТАНЈУГ
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)Фото: ТАНЈУГ

Говорећи о захтјеву Приштине за пријем у Савјет Европе, Петковић је истакао да ће Србија, чија позиција није нимало лака, наставити да се бори иако је мала држава, те да никада неће оставити свој народ на Косову и Метохији.

Он је за РТС рекао да је Србија најавила да ће одговор на питање чланства самопроглашеног Косова у било којој међународној организацији бити жесток.

Петковић је указао да је Србија успјела да обезбиједи 18 повлачења признања од држава које су раније признале самопроглашено Косово, да се тај број у међувремену повећао за још четири земље и да ће се још повећавати.

- Онако како се Приштина буде понашала увек ће добијати одговор Београда. Нећемо да дозволимо понижења. Да неко гура Косово у међународне организације, а да ми немо посматрамо, тај филм неће гледати - поручио је Петковић.