latinica  ћирилица
14/05/2022 |  12:23 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

"Подршка иницијативи СНСД-а за исплату 100 КМ младима Српске"

Представници младих владајуће коалиције данас су у Бањалуци подржали иницијативу Предсједништва СНСД-а и предсједника те странке Милорада Додика да у августу буде исплаћено по 100 КМ свакој особи од 18 до 30 година, изјавио је предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић.
Владајућа коалиција - млади - Фото: РТРС
Владајућа коалиција - младиФото: РТРС

Шулић је појаснио да је једини је да млада особа има од 18 до 30 година, статус није битан - да ли је запослен, незапослен, средњошколац или студент.

- Сви млади од 18 до 30 година добиће једнократну помоћ. Оно што је наша иницијатива испред СНСД-а била јесте да се то упути Влади Републике Српске, а Влада ће у наредном периоду изаћи са начином како ће се додјељивати та новчана средства. Помоћ ће бити исплаћена, мислим, у августу - рекао је Шулић.

Он је истакао да то представља помоћ и младима и привреди јер ће се тако сигурно повећати и потрошња.

Шулић је додао да је добро да млади Републике Српске и на овај начин осјете да на њих мисли Влада, која, подсјетио је, реализује и пројекте запошљавања и самозапошљавања младих, приправничког стажа, те запошљавања дјеце погинулих бораца.

- Данас сваки студент у Републици Српској који да услов, очисти годину, има потпуно бесплатно школовање - истакао је Шулић.

Он је навео да се на састанку, у Секретаријату СНСД-а, разговарало и о другим важним темама за младе људе, као што је побољшавање пројеката за запошљавање, самозапошљавање и пројеката стамбеног збрињавања.

Шулић је рекао да су представници младих владајуће коалиције разговарали и о што бољем положају младих људи на листама за предстојеће изборе.

- Ми као СНСД имамо договор да ћемо имати 30 одсто младих људи на листама за Народну скупштину Републике Српске и парламент БиХ - рекао је Шулић новинарима.

Предсједник Актива младих Социјалистичке партије Давор Стрика рекао је да млади социјалисти подржавају иницијативу за једнократну новчану помоћ младим Српске.

- Ми смо задовољни и поздрављамо сва настојања досадашња Владе Републике Српске да се положај младих побољша. У овој години смо у фази израде нове Омладинске политике, сматрам да сви они циљеви који су тамо дефинисани од интереса за младе Републике Српске. Желимо да радимо на рјешавању незапослености, стамбеног питања и свих других питања који муче младе Републике Српске - истакао је Стрика.

Иницијативу за додјељивање једнократне помоћи за младе људе поздравили су и млади Уједињене Српске, чији је предсједник Миле Аљетић најавио да ће ова странка бити домаћин сљедећег састанка представника младих владајуће коалиције.

Предсједник омладинске организације ДЕМОС-а Драган Благојевић рекао је да и ова странка подржава иницијативу којом ће млади, борци и пензионери добити по 100 КМ једнократне помоћи.

- Надамо се да ћемо заједно са нашим коалиционим партнерима и у наредном периоду формирати низ одређених идеја и иницијатива које ће сасвим сигурно допринијети бољем положају младих људи на нашем простору - истакао је Благојевић.