latinica  ћирилица
14/05/2022 |  16:18 ⇒ 18:30 | Аутор: СРНА

На првенству Српске 12 клубова

У Прњавору је свечано отворено Теквондо првенство Републике Српске на коме се представници 12 клубова из девет градова Српске такмиче у дисциплинама борбе и форме.
Прњавор - Теквандо првенство Републике Српске - Фото: СРНА
Прњавор - Теквандо првенство Републике СрпскеФото: СРНА

Предсједник Таеквондо савеза Републике Српске Бранислав Његован задовољан је одзивом екипа, а такмичарима је пожелио успјешан наступ, фер и коректну борбу.

Његован, који је и тренер Таеквондо клуба Прњавор, рекао је да овај клуб наступа у подмлађеном саставу, али се очекује да се покажу у најбољем свјетлу и освоје једно од прва три мјеста.

Свечаном отварању у име општине Прњавор присуствовао је Александар Његомировић, који је изразио задовољство што је ова локална заједница добила прилику да буде домаћин такмичења.

- Дугујемо захвалност Теквондо савезу Републике Српске и ТК Прњавор на свим добрим резултатима које остварују годинама уназад, а свим такмичарима желимо да се угодно осјећају у нашем граду и остваре добре резултате - рекао је Његомировић.

На првенству, међу више од 150 такмичара, учествује и Ивана Илић из Таеквондо клуба Слога из Добоја, која је донијела бронзану медаљу са недавно одржаног Европског првенства у Хрватској.

Илићева, која се такмичи у конкуренцији јуниорки, нагласила је да ће показати све што зна и умије, те да се нада најбољем пласману.

Члан ТК Прњавор Уна Живанић, носилац зеленог појаса, рекла је да се за ово такмичење интензивно припремала протеклих мјесец дана, те да очекује највиши пласман у борбама и добар резултат у формама, али и лијепо  дружење са осталим такмичарима.