latinica  ћирилица
14/05/2022 |  16:32 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

Јелени Тривић потврђена кандидатура за предсједника Републике

Главни одбор Партије демократског прогреса потврдио је данас кандидатуру Јелене Тривић за предсједника Републике Српске на предстојећим општим изборима, рекао је предсједник странке Бранислав Бореновић.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Бореновић је рекао новинарима да је Главни одбор утврдио и потврдио носиоце листа за све изборне јединице у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ, осим Изборне јединице број два.

- Донијели смо данас одлуку да ћемо подржати и кандидата за члана Предсједништва који ће доћи из наше братске опозиционе странке, Српске демократске странке, у складу са договором који смо имали међу кључним опозиционим странкама - рекао је Бореновић.

Потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић рекла је да је Главни одбор усвојио "Програм обнове" према којем је циљ ове странке да "просјечна плата у Републици Српској буде 1.000 евра, просјечна пензија 500 евра, а запосленост износи 330.000 људи".

- Републику Српску унутар БиХ видимо на европском путу. У економском и политичком смислу Републику Српску видимо придружену и укључену у иницијативу "Отворени Балкан", рекла је Тривићева.

Одговарајући на питање новинара да ли се сви из СДС-а слажу са њеном кандидатуром на предстојећим изборима, Тривићева је рекла да није стекла утисак да има било каквих проблема са том странком.