latinica  ћирилица
14/05/2022 |  20:43 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Рукометаши Борца шампиони БиХ (ВИДЕО)

Рукометаши Борац м:тела шампиони су Босне и Херцеговине.
Рукометаши Борца - Фото: РТРС
Рукометаши БорцаФото: РТРС

Иако су вечерас изгубили од Грачанице, 26:24, Бањалучани су дошли до титуле, два кола прије краја , захваљаујући тријумфу Искре у Бугојну, против Слободе, 24:23.

Изненађујућим поразом од Грачанице, чинило се да ће рукометаши Борац м:тела пропустити и другу меч лопту да освоје титулу шампиона Босне и Херцеговине. Ипак, у томе им је помогла екипа Искре. 10-ак минута по завршетку утакмице у Бањалуци, стигле су лијепе вијести из Бугојна, гдје је домаћи тим побиједио Слободу, 24:23 , па је славље црвено-плавих могло да почне.

Тузлаци су остали без шансе да у преостала два кола стигну Борац, па се титула послије годину дана вратила у Бањалуку.

Утакмицу против Гралчанице, Борац ће брзо заборавити, био је то тек други пораз екипе Мирка Микића у овој сезони у шампионату БиХ.

Гости су успјели да на крилима сјајног голмана Џамбеговића и бека Панџића дођу до предности коју су држали већим дијелом меча.

Велика нервоза и притисак учинили су своје, па су домаћи доста гријешили, посебно у нападу и су то гости умијели да казне.

У Борац, бољи од осталих крило Драганић са 8 голова.

Након бројних промјена у играчком кадру на почетку сезоне, подмлађивања екипе, мало ко је очивао да овај тим Борца може до титуле.

Добар и квалитетан рад на крају им је донио резултат.

Предвођени тренером, Мирком Микићем црвено-плави су сазријевали из утаикмице у утакмицу , прошли све препреке и повреде које су имали и на крају крунисали то на најбољи могући начин –освајањем титуле, шесте у историји клуба.