latinica  ћирилица
14/05/2022 |  22:02 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Најављена помоћ доказ о разумијевању проблема младих

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић оцијенио је данас да је најављена помоћ за младе, уз многе системске мјере у Републици Српској, само још један доказ да Влада Српске и предсједник СНСД-а Милорад Додик имају разумијевања за реалне проблеме младих.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

- Уз све системске мјере за младе које Влада Српске спроводи годинама уназад, апсолутно подржавам и приједлог Додика да сваки млади човјек од 18 до 30 година, безусловно, добије 100 КМ од своје Републике - написао је Ђурђевић на Инстаграму.

Он је указао да то, сигурно, није износ који ће некоме промијенити живот, али је лијеп гест и порука младима да неко мисли на њих.

- Уз повољне стамбене кредите и додатну субвенцију каматне стопе за младе, пројекте запошљавања и самозапошљавања младих путем републичког Завода за запошљавање, најјефтиније студирање и домско становање, разне видове стипендирања и многе друге системске мјере, ова само још једном доказује да Влада и предсједник Додик имају слуха за реалне проблеме младих у Српској - истакао је Ђурђевић.

Он је нагласио да ће, у ширем економском смислу, осим повећања плата у јавном сектору и стварања услова за повећање плата у приватном сектору, мјере подршке за младе, пензионере и борце допринијети амортизацији глобалне кризе која се осјећа и у Републици Српској.

- Због тога пружам пуну подршку овим мјерама, а надам се да ће у наредном периоду услиједити и друге сличне мјере, са свих нивоа власти - рекао је Ђурђевић.

У Републици Српској ће до краја трећег квартала ове године једнократну помоћ од 100 КМ добити борци, млади од 18 до 30 година и пензионери, најавио је јуче лидер СНСД-а Милорад Додик.

Додик је рекао да ће у буџету Републике Српске за ове намјене морати да буде обезбијеђено око 50 милиона КМ.