latinica  ћирилица
15/05/2022 |  15:41 ⇒ 15:41 | Аутор: СРНА

Народна библиотека Требиње проглашена за најбољу у Српској

Народна библиотека Требиње добитник је награде "Ђорђе Пејановић“, као најбоља библиотека у Републици Српској у 2021. години.
Требиње: Библиотека - Фото: СРНА
Требиње: БиблиотекаФото: СРНА

Одлуку о награди донијела је Управа Друштва библиотекара Републике Српске, а биће им уручена на свечаној скупштини Друштва 10. јуна у Вишеграду, саопштено је из требињске библиотеке.

Директор Народне библиотеке Требиње Милосава Супић-Вуковић захвалила је онима који су препознали знање, рад, труд, ентузијазам и кративност запослених у тој културној установи.

- За нас је свака година успјешна. У континуитету постижемо добре и запажене резултате , што нам, између осталих, потврђују и библиотеке из региона које желе са нама сарадању - истакла је Супић-Вуковић и додала да им је ипак најдража похвала суграђана.

Она је подсјетила да је у прошлој години учлањен рекордан број корисника, набављено више хиљада књига, да су успоставили сарадњу са највишим установама културе у Републици Српској и Србији гдје је организована изложба "блага" из Легата Јована Дучића.

Имали су, како је навела, и најпосјећеније књижевне вечери у граду, угостили око 1.000 предшколаца и основаца, те ушли у више школа да би ученицима говорили о значају читања и улози библиотеке у њиховом развоју.

- Купили смо и скенер за дигитализацију књижне грађе какав има још само једна библиотека у Републици Српској, у опрему просторија уложили 30.000 КМ властитих средстава, обновили информатичку опрему, те радили на другим активностима на добробит и запослених и корисника - указала је Супић-Вуковић.

Она је најавила да имају амбициозне планове и за ову годину.