latinica  ћирилица
15/05/2022 |  16:55 | Аутор: СРНА

Вулић: Истина се никада није сакрила и неће утихнути

Сваки човјек са свијешћу и савјешћу осудио би иживљавање са предумишљајем над недужним људима, али све то недостаје једном броју судија и тужилаца који у сарадњи са међународном заједницом ниподаштавају све српско, оцијенила је данас посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

Вулићева, која је присуствовала обиљежавању 30 година од страдања војника ЈНА у "Тузланској колони", истакла је да су "српске жртве за поједине судије и тужиоце су шлагворт.

- Нико није кажњен зато што је убијао српске синове, недужне, младе људе. Прогон, масакрирање, мучење су чињенице које описују шта се десило Србима са простора Тузланског региона - написала је Вулићева на Инстаграму.

Према њеним ријечима, истина се никада сакрила није, неће утихнути, нити ће се заборавити крвави дан на Тузланској капији и етничко чишћење Срба из Тузле.

- На градском гробљу у Пучилама код Бијељине данас је служен парастос код спомен-костурнице за страдале војнике ЈНА у "Тузланској колони", а сва та имена на мраморној плочи исписана подсјећају да је БиХ немогућа, земља у којој сва права и само своју страну приче имају Бошњаци - закључила је Вулићева, која је присуствовала молитвеном помену страдалим војницима.

Муслиманске снаге 15. маја 1992. године напале су колону ЈНА у Тузли која је, на основу претходно постигнутог договора, требала да напусти тузланску касарну приликом чега су убијена 54 припадника ЈНА, 78 рањено, док су 44 припадника ЈНА заробљена од којих су петорица касније убијена, а остали злостављани и мучени.

Тузланску колону, у којој је било 600 војника и њихових старјешина, те 200 моторних возила напали су припадници муслиманског МУП-а, Територијалне одбране и "Зелених беретки"