latinica  ћирилица
15/05/2022 |  18:05 ⇒ 18:05 | Аутор: СРНА

Констракта се вратила у Србију

Представница Србије на овогодишњој "Пјесми Евровизије" Ана Ђурић Констракта вратила се у Београд, а по доласку је изјавила да је то било одлично искуство из кога се много научи.
Наступ Констракте (Фото: EPA/ALESSANDRO DI MARCO, илустрација) -
Наступ Констракте (Фото: EPA/ALESSANDRO DI MARCO, илустрација)

Летом из Милана, на београдски аеродром "Никола Тесла" слетјела је Ђурићева и показала српску заставу, пренијели су београдски медији.

Она је, одговарајући на новинарска питања, рекла да је пјесма са којом је освојила пето мјесто лијепо примљена у Торину, као и да јој пуно значи награда коју су добили у категорији арт перформанса.

Представница Србије уочи финалне вечери "Пјесме Евровизије" добила је награду "Марсел Безансон" за најбољи умјетнички наступ на овогодишњем такмичењу у Торину. Награда носи име по идејном творцу "Пјесме Евровизије".

Констракта је навела да у наредном периоду планира да се повуче и посвети другим стварима.

- На снагу ступа пројекат умјетница је невидљива. Нестајем на неко вреијме, да се мало саберемо и посветимо другим стварима - рекла је Констракта.

Она је истакла и да би јој била част ако је ујединила регион.

Ђурићева сматра да резултати нису били намјештени, да је чар овог такмичења у томе да сви пјевају на свом језику, те да се њој највише свидјела пјесма из Португалије.