latinica  ћирилица
15/05/2022 |  18:38 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Которварошка котлићијада привукла бројне учеснике и туристе (ВИДЕО)

Ловци и риболовици окупили су се на Которварошкој котлићијади.
Котор Варош - Котлићијада - Фото: РТРС
Котор Варош - КотлићијадаФото: РТРС

Жири је имао тежак задатак, али је ипак пресудило искуство - најбољи ловачки котлић припремило је Ловачко удружење "Борчићи", а риболовачки котлић Удружење жена "Венера".

Велики број ревијалних екипа из региона и 102 пријављене одушевили су љубитеље ловачко-риболовачког котлића. Мајстори су имали најважније састојке - месо, али и понеки тајни који су неке довели до побједе.

Шајго Јожев, Ловачко удружење "Ђала" из Србије, каже да су припремали срнеће месо и то на сличан начин као што раде у Војводини.

- Мала је разлика између ове и оне кухиње. Мада ова кухиња више вуче на ону стару мађарску кухињу, која има доста зачина и паприке - појаснио је Јожев.

Марко Чолић, Ловачко удружење "Посавина" из Суње, Хрватска, открио је да су припремали месо од јелена, вепра и  срнетину.

- Три врсте меса мора бити најмање да би било у реду. Жири ће оцијенити какав је котлић - каже Чолић.

Шта знају домаћи ловци ,показало је удружење из Шипрага које сваке године учествује, али и односи награде за кулинарско умијеће.

Раде Нијемчевић, предсједник Ловачког удружења "Борчићи", Шипраге, рекао је да су сваке године на котлићијади и да су увијек постизали добре резултате.

Которварошка котлићијада је постала прави бренд и туристичка узданица ове локалне заједнице.

Зденко Сакан, начелник општине Котор Варош, истакао је да котлићијада, прије свега, представља дружење и забаву, али и такмичење.

- Уједно ћемо представити наше гастрономске локалне меније - појаснио је Сакан.

Немања Кнежевић, в.д. директора Туристичке организације општине Котор Варош, нагласио је да је у претходних седам дана ову општину посјетио велики број туриста, који су попунили смјештајне капацитете. Све ово, додаје, придонијело је одличној атмосфери у Котор Варошу.