latinica  ћирилица
16/05/2022 |  13:02 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

Добој: Предавање ученицима гимназије "Оружје не штити, оружје убија"

Помоћник командира Полицијске станице Добој један Александар Вуковић одржао је предавање ученицима добојске Гимназије "Јован Дучић" о опасностима које могу настати нестручном употребом ватреног оружја или минско-експлозивних средстава у оквиру кампање "Оружје не штити, оружје убија", који реализују МУП Републике Српске и УНДП.
"Оружје не штити, оружје убија" - Фото: СРНА
"Оружје не штити, оружје убија"Фото: СРНА

- На подручју Полицијске управе Добој, у Дервенти прошле године евидентиран је један случај у којем је десетогодишњи дјечак смртно страдао, играјући се минско-експлозивним средствима. Током предавања акценат се ставља на опасности од илегалног посједовања наоружања, његове употребе на јавним мјестима, те о поступању када се такво наоружање и пронађе - нагласио је Вуковић.

Он је додао да млади најлакше долазе до ватреног оружја током свечаности као што су свадбе или крштења, при чему лако може доћи до трагичног исхода.

- Апелујем на грађане да свако сазнање о посједовању или употреби илегалног наоружања пријаве надлежној полицијској станици и да га не дирају - додао је Вуковић.