latinica  ћирилица
16/05/2022 |  15:08 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

У уторак нестабилно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује промјенљиво вријеме са пљусковима и грмљавином у Крајини и Сарајевско-романијској регији.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Јутро ће бити топло, на сјеверу умјерено облачно, а у осталим предјелима претежно ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Облачност ће прије подне постепено јачати и ширити се од сјевера ка централним и источним предјелима, па ће донијети пролазне падавине.

На истоку ће бити услова за локалне непогоде уз јаче пљускове и могућу појаву града. На крајњем југу Херцеговине остаје претежно сунчано.

У већини предјела увече и током ноћи биће облачно уз слабу кишу, а на крајњем југу и даље суво.

Јутарња температура ваздуха од 12 до 17, у вишим предјелима од седам, а дневна од 25 на сјеверозападу до 31 на југоистоку, у вишим предјелима од 20 Целзијусових степени.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладавало сунчано уз малу до умјерену облачност, а понегдје су регистровани и локални пљускови са грмљавином.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова : Бјелашница 12, Чемерно 21, Калиновик 23, Гацко и Хан Пијесак 24, Невесиње и Соколац 25, Неум, Дринић, Мраковица и Требиње 26, Билећа и Сребреница 27, Сарајево, Вишеград, Мркоњић Град, Рудо и Фоча 28, Бијељина и Зворник 29, Бањалука, Добој, Нови Град, Приједор, Србац и Мостар 30 Целзијусових степени.