latinica  ћирилица
16/05/2022 |  16:09 ⇒ 19:04 | Аутор: РТРС

Бијељина: Нови дом за осам избјеглих и расељених породица (ВИДЕО)

У неколико бијељинских насеља уручени су кључеви осам кућа за избјегле и расељене породице. Након скоро три деценије, добили су кров на над главом. Вриједност пројекта је 320.000 КМ.
Нови дом за осам избјеглих и расељених породица - Фото: РТРС
Нови дом за осам избјеглих и расељених породицаФото: РТРС

Душан Тољ је са супругом и два сина избјегао је из Раковице код Илиџе. Изградњом куће у семберском селу Патковача испуњена му је највећа жеља - да напокон има властити дом.

- Напокон смо дочекали мирнији живот, нема више селидбе - рекао је Тољ.

Слободан Шатара из села Комаре у општини Доњи Вакуф није имао гдје да се врати. Супруга и он су пензионери и не би могли сами да изграде кућу.

- У Доњем Вакуфу све ми је срушено до црне земље. Нисам продао и не дам за багателу! - поручио је Шатара.

Новоизграђене куће су дио Регионалног стамбеног програма који реализују Влада Српске и Град Бијељина.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш рекао је да је ово један од оних лијепих дана - када се завршају започети пројекти, што у данашње вријеме није лако.

- Раније смо завршили седам кућа и 30 станова и из другог програма ЦЕВ једну зграду од 17 станова, а започели смо недавно једну од 12 станова, што је укупно 74 стамбене јединице - рекао је Чордаш.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да данас осам породица добија свој кров над главом, а град је, са Секретаријатом, обезбиједио све неопходне дозволе и прикључке за крајње кориснике.

- Настојаћемо да збринемо што већи број породица - поручио је Петровић.

Овим програмом Секретаријата за избјеглице и локалних заједница стамбено се збрињавају најосјетљивије социјалне категорије. На подручју Града Бијељина до краја године биће завршено још 12 стамбених објеката.