latinica  ћирилица
16/05/2022 |  16:37 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Нове пријетеће поруке о бомбама у Београду

Након пријетећих дојава о постављеном експлозиву у скоро 100 београдских основних школа, стигла је нова пријетња о постављеним бомбама на мостовима у Београду, тржним центрима, ЗОО врту, ресторанима, жељезничкој станици, објектима за пречишћавање воде и руској Амбасади.
Београд (Фото: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC) -
Београд (Фото: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC)

- Експлозиве смо поставили на сљедећим локацијама: Бранков мост, Мост Газела, Нови железнички мост, Мост на Ади, Панчевачки мост, Народни музеј, Делта сити, ТК Змај, Ада Мол, Тржни центар Стадион, Тржни центар Коњарник, Београдски зоолошки врт, Јавни акваријум и тропикаријум, Мекдоналдс на Бежанијској коси, Евродром београдски аеродром, Главна станица Београд, Председникова кућа, Градско веће, свака електрана, сваки објекат за пречишћавање воде, руска Амбасада Београд - наводи се у дојавама, које је пренио Блиц.

У саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Београду се наводи да је у току интензиван рад на откривању извршилаца кривичних дјела у вези са лажним дојавама о бомбама које свакодневно стижу на велики број адреса у Београду и другим градовима широм Србије.

Припадници МУП-а у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и Вишим јавним тужилаштвом у Београду интензивно истражују ове случајеве, а у рад је укључено и Посебно одјељење за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Због великог броја дојава о бомбама сви расположиви капацитети контрадиверзионих јединица МУП-а ангажовани су на прегледу објеката и установа на чије су адресе упућене дојаве, које су до сада све биле лажне.

Сумња се да су оне усмјерене на изазивање панике и узнемирења грађана.