latinica  ћирилица
16/05/2022 |  16:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Пешић о наступу Јокића за репрезентацију

Никола Јокић играће за репрезентацију само под једним условом, а то је да кроз репрезентацију Србије постане бољи играч, рекао је данас селектор Светсилав Пешић.
Светислав Пешић (Фото: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC) -
Светислав Пешић (Фото: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC)

- Није у питању да ли он воли своју земљу. То је несумњиво. Он је поносни Србин, који мени поруке пише ћирилицом. Међутим, ми морамо да нађемо начин да га мотивишемо да се одмјери са најбољим играчима у Европи. Ако није мотивисан, ако нема интерес, онда нема ни сврхе да игра - истакао је Пешић током предавања студентима Факултета за спорт Универзитета "Унион - Никола Тесла".

Српски центар је поново добио звање МВП-ија, односно најкориснијег играча регуларног дијела НБА лиге.

- Нема никакве сумње да су Јокић и Лука Дончић, најбољи европски играчи који су икада играли у НБА лиги. Они мијењају начин на који се игра у најјачој лиги на свијету. И константно напредују. Сваке године уносе нешто ново и то је оно што их чини врхунским. А да је Никола апсолутно заслужио признање, види се и по томе што му је честитао Џоел Ембид, његов највећ ривал за то признање.

Осврнуо се селектор Србије и на сусрет који је са Јокићем имао у Америци.

- Када смо се нашли и када сам га видио, више ми је личио на крило него на центра. Физички је у беспријекорном стању. Раније је био симпатични "буцко", а сада је то лијеп момак. И то је дио онога што причам о сталном напретку - истакао је Пешић.