latinica  ћирилица
16/05/2022 |  17:31 ⇒ 17:56 | Аутор: СРНА

Шпирић: Симптоматична подршка Босића оснивању новог министарства на ниову БиХ

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је да је симптоматично што је српски делегат Младен Босић /СДС/ подржао данас иницијативу бошњачког колеге Дениса Бећировића /СДП/ да се на ниову БиХ формира министарство за европске интеграције.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

Шпирић је оцијенио да је посебно симптоматично то што се на данашњој сједници могла назријети нека нова коалиција која покушава заједно да усвоји приједлоге Бећировића да се оснују два нова министарства - министарство за европске интеграције и министарство пољопривреде на нивоу БиХ.

- Видјећемо да ли се ради о некој новој платформи заједничког наступа о чему нас упозоравају из Федерације БиХ и што би поздравили из међународне заједнице. Сваку такву намјеру, морам да их упозорим, бирачи из Републике Српске ће санкционисати - истакао је Шпирић.

Он је истакао да ће бирачи из Републике Српске подржати СНСД и његове коалиционе партнере.

Шпирић тврди да СДС свакодневно шаље сигнале партнерима у Федерацији БиХ, односно Сарајеву да су они та лица која поштују БиХ и да ће све учинити да она функционише, а од ентитета шта остане.

- Ми смо то препознали и да није жалосно било би смијешно. Гласати данас за ново министарство, а борити се тобоже против преноса надлежности мислим да то нико из Републике Српске не би и неће поздравити - нагласио је Шпирић критикујући гласање Босића који је признао да је гласао за увођење новог министарства за европске интеграције.

Ако се данас гласа за то министарство, Шпирић пита ко гарантује да догодине неће гласати за министарство пољопривреде на нивоу БиХ?

- Они су навођена политичка опција и остали су без визије. Ми смо то препознали и да није жалосно било би смијешно. Гласати данас за ново министарство, а борити се тобоже против преноса надлежности мислим да то нико из Републике Српске не би и неће поздравити - истакао је Шпирић и додао да је некада СДС био предводница која је имала власт у Републици Српској, али да су данас на зачељу колоне у Српској и колоне политичког Сарајева.