latinica  ћирилица
16/05/2022 |  17:47 ⇒ 17:47 | Аутор: СРНА

Вишковић: Српска 2008. године преузела обавезу да топли оброк и регрес буду у личном примању

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је да је Република Српска још 2008. године преузела обавезу да топли оброк и регрес буду у личном примању.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је, након састанка владајуће коалиције у Бањалуци, рекао новинарима да то није случај само у Републици Српској, већ и у БиХ, Србији и земљама у окружењу.

Вишковић, који је премијер Републике Српске, подсјетио је да је Влада Српске за повећање плата у јавном сектору у износу од 10 одсто издвојила 58 милиона КМ.

- Топли оброк и регрес до краја године коштао би Републику Српску почев од маја ове године преко 110 милиона КМ - истакао је Вишковић.

Он је рекао да ће мјере Владе Републике Српске које се раде по питању повећања плата прећи плате у Србији и БиХ у истој бранши.

- Ово је велики искорак владајуће коалиције и Владе Републике Српске - истакао је Вишковић и додао да је на страни радника и појединаца, али да као одговоран човјек мора водити рачуна о буџету и да оно што прихвати може и да исплати.

Вишковић је позвао медије да провјере ко је још осим Републике Српске повећао пензије за 14 одсто, те плате за пет мјесеци ове године.