latinica  ћирилица
16/05/2022 |  18:20 ⇒ 18:46 | Аутор: РТРС

УИО: Не изводити преурањене закључке

Службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ не претресају службене просторије Управе за индиректно опорезивање БиХ већ врше увид у одређену документацију и исту изузивају према наредби Суда БиХ, саопштила је данас УИО БиХ, одакле поручују да не треба изводити преурањене закључке.
УИО БиХ - Фото: РТРС
УИО БиХФото: РТРС

Из УИО су истакли да су кроз досадашњи рад у потпуности сарађивали са свим агенцијама за провођење закона у БиХ и правосудним органима, што је, како истичу, случај и у конкретном поступању.

- Објавом и пласирањем нетачних информација потпуно се неоправдано минимизирају резултати рада које ова управа из године у годину остварује. Зато је потребно сачекати да агенције за провођење закона окончају започете активности, без прејудицирања и извођења преурањених закључака - навели су из УИО због, како истичу, нетачних објава да се у УИО претресају просторије и износи документација.

Портпарол СИПА Јелена Миовчић рекла је раније данас да припадници СИПА изузимају одређену документацију из просторија УИО у Бањалуци, те да се не ради ни о каквој акцији, већ да су то уобичајене радње које СИПА спроводи ради доказивања у одређеним истрагама.