latinica  ћирилица
17/05/2022 |  09:38 ⇒ 12:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Весић: Лажне најаве о бомбама специјални и психолошки рат

Замјеник градоначелника Горан Весић рекао је поводом јучерашњих дојава о експлозивним направама у школама, на мостовима и водоводу да је у питању хибридни рат против Србије и нови притисак на предсједника Вучића, са циљем да се унесу нестабилност и немир у земљу и да се отјерају страни инвеститори.
Горан Весић (фото: www.beograd.rs) -
Горан Весић (фото: www.beograd.rs)

- Јасно је који су били циљеви. Прво дјеца јер смо најосјетљивији на њих и то изазива највећу панику, потом мостови и на крају водовод, од чега зависи функционисање града. Хвала богу, све те дојаве су биле лажне - рекао је Весић за ТВ Хепи.

Он је истакао да је "Београдски водовод" стратешко предузеће и да постоје посебне процедуре у таквим случајевима, оне су испоштоване, тако да се вода нормално испоручује.

Он је навео да су Београд и Србија спремни уколико би се ово десило и за предстојећи Фајнал фор, а организована намјера тога би била да се покаже како у нашој земљи није сигурно и да се наруши имиџ Србије.

- Полиција је јуче саопштила да је ријеч о серверима из иностранства, тачније из неколико западних земаља, који коштају стотине хиљада долара и који се након тога уништавају. Врло је организовано. Прошли пут смо такође тражили међународну правну помоћ, да ли ћемо је добити, не знам, пошто очигледно то никога тамо не интересује, а некима чак и одговара тај притисак на Србију - рекао је Весић.

Он је оцјенио да је у питању специјални и психолошки рат против Србије, како би се људи заплашили и како би се створила нестабилност.

- Морамо да будемо спремни на такву врсту "рата", то је нешто што нас чека, и тако ће свијет, нажалост, изгледати у будућности и мораћемо многе своје процедуре да прилагодимо оваквим ситуацијама - истакао је Весић.