latinica  ћирилица
17/05/2022 |  10:39 ⇒ 13:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Озбиљно се пруступа дојавама о бомбама

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин разговарао је данас са првим потпредсједником Владе и министром просвјете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем о јучерашњим догађајима када је дојављено да су у великом броју школа на територији Београда наводно постављене експлозивне направе.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

Вулин је истакао да се против Србије води специјални рат у којем нису поштеђена ни дјеца и да Србија озбиљно приступа рјешавању проблема лажних дојава о бомбама, саопштио је МУП Србије.

- У току је специјални рат који се води против Србије, а у том рату нису поштеђене ни школске институције, ни дјеца. Наша држава озбиљно прилази рјешавању проблема лажних дојава о бомбама. Министарство унутрашњих послова води рачуна о безбједности свих грађана, а посебно дјеце и учинићемо све да се настава одвија несметано, да се завршни испити и полагање матуре спроведу у предвиђеном року и да се школска година заврши на вријеме - поручио је Вулин.

Вулин је истакао да припадници полиције изузетно посвећено и професионално, брзо и правовремено реагују по свакој пријави о бомби.

- Учиниће све да се што прије успостави нормалан систем рада у школама - рекао је Вулин, захваливши се свим родитељима, дјеци и наставницима на разумијевању.

Ружић је захвалио Вулину и припадницама полиције на брзој и правовременој реакцији коју су показали током јучерашњих догађаја.

- Захвалан сам на брзој и правовременој реакцији припадника Министарства унутрашњих послова, а и на одличној сарадњи и координацији са школама. У свим прегледаним школама установљено је да је дојава о бомби лажна. У школама у којима је контрадиверзиони преглед у току, настава ће се одвијати онлајн. Приоритет је безбједност наше дјеце и запослених и то нећемо угрожавати. Овом приликом желим да замолим Министарство унутрашњих послова да у поступању и током КД прегледа приоритет имају основне школе, прије свега због ученика у првом циклусу - поручио је Ружић.

Вулин је на тему обезбјеђивања тестова за полагање матуре поручио да ће полиција обезбјеђивати материјал и чувати тајност садржаја материјала и тестова.

Такође, Вулин је поводом предстојећих прослава матурских вечери истакао да ће припадници полиције појачати контролу саобраћаја и младих возача и апеловао на све младе да се у саобраћају понашају савјесно и одговорно.