latinica  ћирилица
17/05/2022 |  11:50 ⇒ 14:32 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Ниједну одлуку против Русије неће донијети институције БиХ; Српска то неће дозволити

Ниједну одлуку против Русије нису донијеле институције БиХ. Нити ће. Република Српска то неће дозволити, написао је на Твитер профилу савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, Радован Ковачевић, одговарајући предсједнику ПДП-а Браниславу Бореновићу.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Ево, размишљао је два сата шта да одговори и на крају преписао и ископирао од себи, барем званично подређеног, Драшка Станивуковића. Је ли ти наредио? - пише Ковачевић.

Подсјећамо, Ковачевић је раније на Твитер профилу написао да српски члан Предсједништа БиХ Милорад Додик и представници Српске нису гласали ни за једну одлуку о санкцијама Русији, а без њих је таква одлука немогућа.

Амбасадори БиХ који су се самостално и неуставно придруживали појединим изјавама, радили су то позивајући се искључиво на Стратегију спољне политике коју су усвојили шефови Бранислава Бореновића, Игор Црнадак и Младен Иванић - истакао је Ковачевић реагујући на Бореновићеву изјаву да се БиХ придружила у подршци преко 20 одлука Савјета ЕУ којима се уводе разне санкције Русији, све уз Додикову дозволу.