latinica  ћирилица
17/05/2022 |  11:50 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Коме ће пехар у Купу Српске? Крупа за први, Рудар за други трофеј (ВИДЕО)

Финале фудбалског Купа Републике Српске "Др Милан Јелић" на програму је сутра. Састају се екипе Крупе и Рудар Приједора, а меч се игра од 17 часова на стадиону "Луке" у Добоју.
Финалисти купа Српске - Фото: РТРС
Финалисти купа СрпскеФото: РТРС

Фудбалери Крупе имају велики мотив јер нису успјели да освоје трофеј у четири финала, а има прилику и да освоје "дуплу круну".

- Жарко желимо трофеј, јер смо играли четири финала и доживјели све поразе. Рудар Приједор је индивидуално квалитетнији тим, који се бори за опстанак у Премијер лиги БиХ. Они и даље имају шансе, а доспјели су у ову ситуацију сплетом несретних околности. Изузетно су квалитетни у нападачком дијелу, воле игру у транзицији и брзи су. Такође су искуснији тим, али мислим да финале долази у бољем моменту за нас. Освојили смо титулу, долазимо пуни самопоуздања да покажемо зашто смо најбољи у првенству Српске. Ако желимо трофеј онда морамо дати максимум, да се добро бранимо и организованом игром дођемо до шанси. У првенству смо дали 70 голова и показали потенцијал - казао је Владимир Илић, шеф стручног штаба Крупе.

Немања Видовић, капитен Крупе наводи да је много фактора на страни Рудар Приједора, али да се игра само један меч.

- Финале долази у повољнијем моменту за нас. Освојили смо титулу, пуни смо самопоуздања док је ривал доживио пораз у посљедњем мечу у борби за опстанак. Рудар је веома јак, искуснији су пуно од нас јер сваки њихов играч има између 20 и 50 мечева у Премијер лиги. Међутим, игра се један меч, имамо ми свој квалитет, младост, борбеност, одговорну игру као и велику жељу да будемо прва генерација која је освојила трофеј намијењен побједнику Купа Републике Српске - рекао је Видовић.

Екипа Рудар Приједора има план и амбицију да пуна самопоуздања и опреза уђе у сутрашњи дуел у Добоју.

- Прије свега честитам Крупи на освојеној титули шампиона Српске. Они су у бољем моменту од нас, заслужено су изборили Премијер лигу, а број датих голова показује какав потенцијал имају у тиму. Одлично су вођени, а сагласан сам са колегом да смо индивидуално квалитетнији. Ипак то ништа не значи ако на терену то не покажемо и будемо тим. Прије свега морам што прије екипу да психолошки опоравим - навео је Срђан Марјановић, тренер екипе из Приједора.

Радник из Бијељине је екипа са највише трофеја у Купу Српске, седам, затим Борац са пет, потом Леотар, Козара са по три, док два пехара посједују Рудар Угљевик, Јединство и Славија.

По један трофеј су освојили Слога из Трна и екипа Модриче.