latinica  ћирилица
17/05/2022 |  12:12 | Аутор: РТРС

Борац за максималан приступ против Жељезничара

Фудбалери бањалучког Борца сутра играју у гостима против Жељезничара, заостали меч 29. кола М:тел Премијер лиге БиХ. Утакмица у Сарајеву почиње од 18 часова.
Борац (Фото: Никола Кулага/ФК Борац) -
Борац (Фото: Никола Кулага/ФК Борац)

Тренер клуба из Платонове Томислав Ивковић наводи како му је сваки меч важан за себе и истиче да његова екипа мора показати карктер у преосталим мечевима првенства.

- Нисам тренер који је задовољан мрвицама. Рекао сам да је ових пет утакмица огроман тест карактера. У ове двије утакмице су показали да не воле довољно себе. Морају да мисле шта ће радити када оду из овога клуба или када се престану бавити спортом. Из овог тима је отишао огроман број играча који су прошле сезоне били прваци, тако да је треће мјесто огроман успјех. Обавио сам разговор са играчима и рекао им шта мислим. Мени је свака утакмица битна, а они морају да покажу свој карактер - рекао је Ивковић.

Ивковић на Жељезничар гледа са посебном емоцијом и поштовањем.

- Долазим у посебан клуб у којем сам био шест мјесеци. Имам огроман респект према клубу и навијачима. Жељезничар када игра кући увијек је фаворит. Да би их добили морамо бити као и они, борбени 90 минута. Уколико не будемо одговорили, имаћемо проблеме - нагласио је стратег Борца.