latinica  ћирилица
17/05/2022 |  12:32 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Конкурс за школовање на Криминалистичко-полицијском универзитету Београд

Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало је јавни конкурс за избор до пет кандидата из грађанства за упућивање на школовање и обуку на Криминалистичко-полицијском универзитету у Београду, и то за студијски програм основне академске студије "Информатика и рачунарство" - три студента и "Форензичко инжењерство" - два студента.
МУП Српске - Фото: РТРС
МУП СрпскеФото: РТРС

Из МУП-а Републике Српске је саопштено да је конкурс расписан на основу Споразума о сарадњи између МУП-а Републике Српске, МУП-а Републике Србије и Криминалистичко-полицијског универзитета.

У саопштењу се наводи да ће се студенти финансирати из буџета Републике Србије, те да по завршетку школовања стичу стручни назив дипломирани информатичар, односно дипломирани инжењер технологије.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који испуњавају све опште и посебне услове који су наведени у конкурсу, а један од услова је и да су рођени 1999. године или касније, наводи се у саопштењу.

Рок за предају пријава на конкурс је 27. мај, а приликом подношења пријаве потребно је да кандидат попуни Упитник о идентификационим подацима.

- Кандидати који четврти разред средње школе завршавају у школској 2021/2022. години, уз пријаву подносе свједочанства три разреда и увјерење средње школе о успјеху постигнутом на крају првог полугодишта четврте године или фотокопију ђачке књижице са подацима о успјеху на првом полугодишту четврте године и ђачку књижицу на увид - истакнуто је из МУП-а Српске.

Кандидати су дужни да увјерење или свједочанство о завршеном четвртом разреду средње школе с просјечном оцјеном и диплому о завршеној средњој школи доставе одмах након издавања, а најкасније до 24. јуна, додаје се у саопштењу.

Приликом подношења пријаве на конкурс, кандидат се може опредијелити да конкурише за пријем на један студијски програм или на оба студијска програма.

Коначан избор кандидата који ће бити упућени на школовање утврђује МУП Републике Српске.

Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адресу: Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Управа за полицијску обуку, Бањалука, Булевар војводе Живојина Мишића 10-А са назнаком "За конкурс за избор кандидата из грађанства за упућивање на школовање и обуку на Криминалистичко-полицијски универзитет у Београду".

Детаље конкурса, као и сам поступак селекције, кандидати могу наћи на интернет страници Управе за полицијску обуку http://education.muprs.org/ и добити на контакт телефон 051/333-606, истакнуто је у саопштењу МУП-а Републике Српске.