latinica  ћирилица
17/05/2022 |  13:05 | Аутор: Агенције

Станојевић одлази ако не освоји трофеј првака Србије

Тренер Партизана Александар Станојевић напустиће клупу Партизана уколико не освоји трофеј ове сезоне, потврђено је Спорталу.
Александар Станојевић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Александар Станојевић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Тренер црно-бијелих најавио је одлазак из клуба уколико не освоји бар један од два трофеја.

Према информацијама, Станојевић је челницима клуба већ саопштио одлуку, а иако су покушали да га задрже, тренер црно-бијелих није одступио од свог става.

Станојевић је управи рекао да је "емотивно потрошен" након напорне сезоне, те да би га на клупи Партизана задржао само трофеј.

Да је стратег црно-бијелих поприлично резигниран видјело се и по његовим бројним изјавама у протеклим недјељама, у којима је критиковао вјечитог ривала и Суперлигу Србије након смјене на челу табеле.

Партизан је у прољећни дио првенства ушао са пет бодова предности, али је пораз у дербију уз још неколико киксева потпуно промијенио ситуацију. Станојевић је разлоге за то видио у неједнаком третману Звезде и Партизана.

Прво је након ремија са Напретком (0:0) био киван због судијске одлуке да се не досуди пенал након старта над Немањом Јовићем, да би потом дошао дуел са Чукаричким, гдје је у још једном ремију без голова критиковао судију јер није искључио Бојана Ковачевића због старта над Рикардом Гомешом.