latinica  ћирилица
17/05/2022 |  13:10 ⇒ 14:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Твитер спреман да закључи уговор са Маском вриједан 44 милијарде долара

Компанија Твитер саопштила је данас да је за закључење купопродајног уговора са Илоном Маском у вриједности од 44 милијарде долара по раније понуђеној цијени и условима.
Твитер (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE) -
Твитер (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

Уговор подлијеже одобрењу акционара Твитера, а процјењује се да би посао могао да буде завршен 2022. године, наводи се у саопштењу компаније, извјештава Ројтерс.

Маск је прошлог петка саопштио да је одложио уговор о куповини Твитера вриједан 44 милијарде долара док не добије информације о лажним налозима и нежељеној пошти, односно спамовима, изразивши сумњу да они чине најмање 20 одсто корисника у односу на званичну процјену Твитера од 5,0 одсто.

- Моја понуда је била заснована на претпостављеној тачности података у Твитеровим поднесцима Комисији за хартије од вриједности - написао је Маск јутрос на Твитеру, преноси Си-Ен-Би-Си.

Додао је да је "Твитеров главни извршни директор јуче јавно одбио да покаже доказ" да на том друштвеном медију има само 5,0 посто лажних налога и да "уговор не може да крене напријед док он то не учини".

Британска агенција је раније данас пренијела да је Маск наговијестио да ће можда тражити нижу цијену за куповину Твитера, оцијенивши да је могуће да на тој друштвеној мрежи има најмање четири пута више лажних налога него што је компанија тврдила.

- Не можете платити исту цијену за нешто што је много горе него што су тврдили - рекао је он на једној конференцији у Мајамију у понедјељак увече.

Упитан да ли је изводљив договор о куповини Твитера по другачијој цијени, Маск је одговорио: "Мислим да то није искључено. Што више питања постављам, све више расте моја забринутост".