latinica  ћирилица
17/05/2022 |  14:12 ⇒ 14:32 | Аутор: РТРС

Електрокрајина: Лажни електричари траже новац од грађана Бањалуке и Приједора

Из Електрокрајине а.д. Бањалука упозоравају јавност да их је више грађана Бањалуке и Приједора информисало да су их протеклих дана обилазиле непознате особе које се лажно представљају као радници Електрокрајине, те на лицу мјеста траже наплату радова на измјештању мјерних мјеста (бројила) из домаћинстава на електричне стубове.
Електрокрајина (фото: elektrokrajina.com) -
Електрокрајина (фото: elektrokrajina.com)

Један од ових случајева протеклих дана је пријављен у Улици манастира Гомионице у бањалучком насељу Српске топлице, објављено је на Интернет страници Електрокрајине.

Електрокрајина је ове незаконите активности пријавила Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Из овог предузећа позивају грађане да не насједају на поменуте нелегалне понуде јер, како наводе, Електрокрајина наплату услуга не обавља на лицу мјеста нити у готовини, већ искључиво преко жиро-рачуна у комерцијалним банкама.

Из Електрокрајине истичу и да радове на измјештању мјерних мјеста (бројила) из објеката потрошње обављају бесплатно, у склопу њихових редовних активности овлаштених радника овог предузећа.

- Апелујемо на грађане да сваку непознату особу која у име Електрокрајине тражи наплату услуга на лицу мјеста и у готовини пријаве МУП-у Српске на број 122 и Услужном центру Електрокрајине на број 0800 50 116 - наглашавају из Електрокрајине.