latinica  ћирилица
17/05/2022 |  17:56 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Почела обука 186 кадета МУП-а Српске (ВИДЕО)

Обука за нових 186 кадета почела је на Полицијској академији у Бањалуци. Од будућих полицијских службеника очекује се да часно носе униформу и служе грађанима.
Кадети - Фото: РТРС
КадетиФото: РТРС

Предајом рапорта, химном и потписивањем уговора - почела је обука 24. класе Полицијске академије и 10. класе за припаднике Специјалне антитерористичке јединице.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је новој класи кадета да часно и поштено носе униформу и значку МУП-а Српске јер ће само на тај начин грађани имати повјерење у полицију.

Лукач је истакао да испуњава оно што је на почетку мандата поставио као циљ – подмлађивање полиције Републике Српске.

- Што се тиче понашања и рада наших младих полицајаца, они су дали нови квалитет, снагу МУП-у и допринос безбједности грађана широм Републике Српске - истакао је министар.

Обука кадета трајаће 14 мјесеци, од којих ће осам провести на Полицијској академији, а шест у полицијским управама гдје ће одрадити приправнички стаж.

- Након тога слиједи стручни испит и тек тада ће бити спремни за самостално обављање полицијских послова - навео је Миле Шикман, начелник Управе МУП-а за полицијску обуку.

Директор Полиције Српске Синиша Кострешевић истакао је да подмлађивањем кадра желе да подигну и квалитет рада у полицији.