latinica  ћирилица
17/05/2022 |  18:01 ⇒ 21:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Настављене дојаве о бомбама широм Београда

Дојаве о бомбама стигле су данас у тржне центре Рајићева, БИГ Раковица, Бањица, Карабурма и Ада Мол, сазнаје Танјуг.
Београд- Тржни центар дојава о бомби  (фото:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg) -
Београд- Тржни центар дојава о бомби (фото:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg)

Због дојава о бомби евакуисани СЦ Олимп на Звездари и студентски дом "Мика Митровић" на Вождовцу.

Портал Телеграф објавио је данас да је на његову имејл адресу стигла порука у којој непозната особа наводи да "неће стајати скрштених руку док Русија коље народ и уништава земљу", као и да ће минирати велики број зграда и институција у Београду.

Преноси се да се у поруци наводи како су бомбе већ постављене и да је ово само наставак дојава о бомбама на многим локацијама у Београду.

- Нећемо стајати скрштених руку док Русија коље мој народ и уништава моју земљу. Срби су саучесници у уништавању моје земље и зато смо се удружили са Албанцима да минирамо сљедеће локације у Београду - стоји у поруци.

Слиједи списак локација: Музеј "Цептер"; Београдски зоолошки врт; Небојша кула; Народни музеј; Музеј историје Југославије; Тржни центри "Рајићева", "Стадион", "Карабурма"; "Ада Мол" БИГ Раковица "Бањица", "Бео тржни центар", Кинески тржни центар, Студенстски домови "Карабурма", "Патрис Лумумба", "Мика Митровић"; Војна академија, Предсједникова кућа.

На списку су и бјелоруска, руска и кинеска амбасада, докови код Аде Циганлије, Стадион "Рајко Митић"; ФК Обилић; Стадион ФК Вождовац; Олимп; Стадион Омладинаца ФК Црвена звезда; Панчевачки мост; Мост Михајла Пупина; Бранков мост; Мост на Ади; Нови желљзнички мост; Жељезничка станица Нови Београд; Аеродром Београд; Стара жељезничка станица Београд; Жељезничка станица Дунав; Пословнице Ер Србије; Пословнице Туркиш ерлајнса.

У поруци коју преноси Телеграф.рс стоји и "ставили смо бомбе у аутомобиле и у неколико авиона" и на крају: "тровали смо и воду из београдске чесме".