latinica  ћирилица
17/05/2022 |  20:56 ⇒ 18/05/2022 | 06:58 | Аутор: РТРС

"Наставити припреме за изборе, ЦИК ће имати новац на располагању" (ВИДЕО)

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија позвао је да се настави са припремама за спровођење општих избора у октобру, наводећи да ће Централна изборна комисија новац имати на располагању када буде неопходан.
Избори - Фото: РТРС
ИзбориФото: РТРС

- Жао ми је што смо дошли у ову ситуацију у вези са финансирањем избора. Непотребно инсистирање да се обезбиједи новац до тачно одређеног датума доводи нас у ову ситуацију у којој се данас налазимо - рекао је Тегелтија.

Он је рекао да је било и очекивано да се не обезбиједи подршка за данашњу сједницу Савјета министара, те да начин финансирања избора кроз одлуку коју је припремио ЦИК није адекватан.

Тегелтија је истакао да је настављање многих да оптуже Савјет министара, њега лично и Републику Српску да блокирају финансирање избора резултирало тиме да је данас одлучио да се то предложи за сједницу Савјета министара и показало се да та одлука није могла да добије потребну подршку.

- Позивам све оне који су за то задужени да наставе припреме за провођење избора у октобру 2022. године, а новац до тренутка када буде неопоходан ЦИК-у Комисија ће имати на располагању - рекао је Тегелтија.