latinica  ћирилица
17/05/2022 |  22:55 | Аутор: СРНА

Испаљено 60 противградних ракета

Противградна заштита дејстовала је данас са 60 противградних ракета на подручју више локалних заједница, било је јаких удара вјетра и обилних пљускова, али није пријављена штета од града, саопштила је Противградна превентива Републике Српске.
Противградна заштита Републике Српске - Фото: РТРС
Противградна заштита Републике СрпскеФото: РТРС

Дејствовало је 28 противградних станица на подручјима Лакташа, Челинца, Модриче, Шамца, Дервенте, Градачца, Бијељине, Зворника, Братунца, Сребренице и Милића.

Стријелци на терену су, поред пљускова са грмљавином, пријавили суградицу у пљуску на подручјима Брода, Модриче, Милића и Сребренице, али без штета, навели су вечерас из Противградне превентиве.

Испаљено је по пет ракета на подручју Лакташа и Челинца, седам на подручју Модриче, по три на подручју Шамца и Сребренице, двије на подручју Дервенте, шест на подручју Градачца, осам на простору Бијељине и Братунца, девет на простору Зворника и четири у Милићима.

Током дана постојало је и неколико забрана кориштења ваздушног простора од којих се издвајају забране изнад подручја Бањалука - Челинац, као и Новог Града, које су имале утицај на квалитет дејства.