latinica  ћирилица
18/05/2022 |  06:59 ⇒ 06:59 | Аутор: СРНА

Коловози мјестимично влажни, магла уз ријечне токове

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћа се по сувим и мјестимично влажним коловозима, а понегдје у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због јутарње магле, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Учестали су одрони на дионицама у усјецима и поред камених косина, па се возачима савјетује максимално опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу.

На магистралним путевима Бијељина-Брчко и Бијељина-Бањ Брдо данас ће се саобраћај одвијати успорено због кошења путног појаса.

Радови се изводе на путевима Ламовита-Ивањска, Стари Угљевик-Главичице, Дервента-Жировина, Црквина-Модрича један и Шешлије-Јоховац, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Руданка-Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини, на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на граници Бродар-Рудо, а за остала возила је ограничен на 20 километара на сат.

На дионицама Поље-Подновље у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, као и Шипово-Ново Село и Језеро-Шипово биће получасовних обустава саобраћаја због деминирања.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком на дионици пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на регионалном путу Бистрица-Подграб, на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље, Укрина-Горња Вијака, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На путним правцима Гацко-Невесиње-Бакрачуша, Шамац-Каруше, Леденице-Црквине-Шамац кретаће се превоз вангабаритног терета, па возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, док је на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 до 30 минута.