latinica  ћирилица
18/05/2022 |  10:15 ⇒ 19/05/2022 | 01:00 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Ајнтрахт и Глазгов Ренџерс за трофеј

Вечерас ће бити одигран финални сусрет овосезонског издања УЕФА Лиге Европе, другог најпрестижнијег клупског такмичења у Европи. За трофеј у Севиљи ће се борити Ајнтрахт из Франкфурта и Глазгов Ренџерс.
Трофеј Лиге Европе (Фото: EPA/FRIEDEMANN VOGEL, илустрација) -
Трофеј Лиге Европе (Фото: EPA/FRIEDEMANN VOGEL, илустрација)

Ајинтрахтови навијачи ново славље у финалима европских такмиченја чекају још од финала Купа УЕФА 1980. године, кад су у двије утакмице побиједили Борусију Менхенгладбах.

Екипа из Франкфурта има сезону за заборав, у Бундеслиги су тек на 11. мјесту и једина шанса да и наредне године играју Европу је освајање другог по јачини европског такмичења.

- Европски трофеј послије 42 године, била би огромна ствар за Ајнтрахт, за навијаче, за клуб, за играче. Знамо шта ова утакмица носи, спремни смо. Имамо квалитетнији тим, очекујем занимљиву утакмицу и побједу - рекао је Оливер Глазнер, тренер Ајнтрахта.

И у Ренџерсу се надају да ће вечерас да прекину вишедеценијски пост када су у питању европски трофеји.

Екипа из Глазгова имала је прилику да освоји Куп УЕФА 2008. године али су тада у финалу поражени од руског зенита.

- Веома сам поносан на овај резултат. Нема много играча који могу играти финале неког европског такмичења. Сад кад смо овдје, морамо урадити све да побиједимо. Ајнтрахт је одлична екипа, избацили су Барселону, али вјерујем у своју екипу и мислим да можемо до трофеја - нагласио је Ђовани ван Бронхорст, стратег клуба из Шкотске.

Вечерашње финале игра се од 21 час на стадиону "Рамон Санчез Пизхуан" у Севиљи и судиће га Словенац Славко Винчић.