latinica  ћирилица
18/05/2022 |  10:43 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Комплетиран LIVE stage 10. Fresh Wave фестивала

Jägermeister LIVE бина јубиларног Fresh Wave фестивала окупиће од 11. до 13. августа на мистичној и јединственој бањалучкој тврђави Кастел најтраженија регионална музичка имена, а листи потврђених извођача: Буч Кесиди, Седидах, Војко В. З++ и Кукус Клан сада се придружују и комплетирају Ајс и Тимбе (Bad Copy) Кранкшвестер, Смоке Мардељано и Грше!
10. Fresh Wave фестивал - Фото: РТРС
10. Fresh Wave фестивалФото: РТРС

Два од три из састава Bad Copy чине underground дио једног од најуспјешнијих и најутицајнијих хип хоп састава на Балкану.

Ајс и Тимбе су репрезент прљавог, београдског, хип хоп звука, а њихов преознатљив стил креирао је армију фанова широм региона.

Оригиналност - то је оно што их чини недокучивим за све оне који би хтјели да свијет буде уоквирен, уредно сложен и категорисан у јасне оквире без могућности слободе изражавања, фузије и јединственог музичког израза.

Њихово изражавање кроз музику је нешто посебно.

Кранкшвестер хип хоп двојац из Осијека враћа се на LIVE бину и поново ће направити шоу зa памћење!

Познати по вулгарним, сатиричним и саркастичним текстовима, музички балансирајући на маргини театралног уз евоцирање жанрова плесне музике и модерног звука.

Регионални су носиоци овог жанра, који судећи по бројкама добијају све више на значају међу фестивалском публиком, а поред осталих обиљежиће и овогодишњу LIVE бину Fresh Wave фестивала!

Грго Шипек познатији под именом Грше хрватски је текстописац и репер.

Репом се почиње бавити крајем средњошколског образовања те с пријатељем Матеом Ђонлићем познатијим под именом "Ђона" оснива групу III.

Чин - Током 2016. године одлази на рад у Њемачку и паралелно се прикључује групи 6wild у којој проводи краћи период те од 2018. креће са својом соло каријером, а у наредној години оснива издавачку кућу "Blockstar Digital".

Критичари му предвиђају сјајну каријеру, а стотине хиљада нових прегледа његових пјесама на YouTube незаустављиво се нижу из дана у дан.

Грше је HC репер, његов израз је тврд, брз, агресиван и прожет old school beatovima.

Риме су му ослоњене највише на социјалну тематику и сурови егзистенцијализам, иза којих се назире вербална и интелектуална ширина која, стављајући себе у главну улогу, из првог лица, тежи томе да брутално искрено и с прљаве улице одговори на изазове савременог друштва "инфицираног" дрогом, оружјем, алкохолом, насиљем и промискуитетом.

То је реп! Невјероватна лиричка вјештина, препознатљив флов, јасне и убитачне риме уз тврди хип хоп звук са прљавим призвуком улице главне су одлике музичког израза Смоке Мардељана, који је реп поистовјетио са животом и увјерљиво га живи и преноси преко читавог региона!

Доказ томе су и многобројне сарадње са извођачима широм региона, а поједине је крунисао и на свом албуму "Знаш ме", знам те из 2015. "Ја репујем" из 2017. "То је реп" из 2019. године.

Главни актер VICE докуметарца "Ја репујем сам" представиће сав раскош свог талента публици јубиларног Fresh Wave!

Подсјећају, да су путем тикет сервиса kupikartu.ba у продаји Earlu Bird тродневне фестивалске улазнице у ограниченом броју и по најповољнијој цијени, намјењене најбржим фановима Fresh Wave, а поводом јубиларног издања фестивала власницима тродневних улазница на располагању је и то потпуно бесплатно Fresh Wave камп.

Смјештен уз бедеме тврђаве Кастел, на лијевој обали ријеке Врбас, фестивалски камп ће, осим комплетне инфраструктуре, гастро понуде, бара, DJ stage и дебеле хладовине испод крошњи вишегодишњих врба и платана, посјетиоцима понудити и садржаје на самој ријеци, попут рафтинга или вожње аутохтоним и јединственим, традиоцоналним дајак чамцем.

Како бисте на вријеме обезбједили своје мјесто у фестивалском кампу потребно је да се уз већ купљену тродневну фестивалску улазницу пријавите на мејл camp@freshwavefestival.com или да то учините позивом на број 00387 65 975 106.