latinica  ћирилица
18/05/2022 |  14:10 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Кашњење виза само Српкињама не може бити случајност

"Кашњења" у издавању виза Амбасаде Велике Британије искључиво репрезентативкама БиХ у таеквондоу српске националности, које су требале да учествују на Европском првенству у Манчестеру, а одобравање свим осталим, не може бити случајност и ријеч је о класичној дискриминацији, оцијенио је предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

- У овом конкретном случају испада да европске вриједности имају знак једнакости са дискриминацијом - рекао је Срни Ђурђевић.

Он истиче да овакво понашање треба да је на срамоту оних који о томе одлучују, изражавајући наду да то није почетак санкционисања српских спортиста, будући да је претходно Амбасада Велике Британије ускратила визе и половини чланова Таеквондо репрезентације Србије.

Амбасада Велике Британије још није одобрила визе репрезентативкама БиХ у таеквонду Катарини Крајишник из Источног Сарајева и Зорани Сандић из Зворника, које су требале да учествују на Сениорском првенству Европе у Манчестеру.

Осталим члановима репрезентације БиХ Неџаду Хусићу, Динку Шегедину, Петри Ждеро и тренеру Харису Хусићу визе су одобрене.

Европско првенство у Манчестеру одржава се од данас до суботе, 21. маја.