latinica  ћирилица
18/05/2022 |  17:03 ⇒ 17:28 | Аутор: СРНА

Мајкић: Лажу на Додика да би дезоријентисали политичку позицију Српске

Из Сарајева, од СДС-а и ПДП-а, али и Шефика Џаферовића константно се пласирају лажи против српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, а намјера је да се дезоријентише позиција Републике Српске на политичкој сцени, оцијенила је делегат у Дому народа ПС БиХ Душанка Мајкић.
Душанка Мајкић - Фото: СРНА
Душанка МајкићФото: СРНА

Лидери СДС-а и ПДП-а Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић износе лажне и нерагументоване тврдње да је Додик дао прећутну сагласност на увођење санкција Русији, јер знају да њихова издајничка политика у Сарајеву више неће добити подршку грађана Српске, рекла је Мајкићева.

Она је истакла да оркестрирани напади на СНСД и Милорада Додика опомињу да је почела предизборна кампања и да ће бити кориштена сва расположива средства и најгнусније лажи како би се дезоријентисала позиција Републике Српске на политичкој сцени.

- Умјесто програма, лаж. Умјесто испуњавања захтјева грађана, испуњавање жеља страних моћника - истакла је Мајкићева.

Она је упозорила да је Шаровићев и Бореновићев потез позив на узбуну и покушај да се пољуља повјерење грађана Републике Српске у Додика и у СНСД, а подигне "потпуно уништени" рејтинг опозиције у Српској, као и покушај да се појача притисак на Србију и њеног предсједника Александра Вучића.

Коментаришући изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића о том питању, Мајкићева је рекла да је интересантно да се Џаферовић не позива на одлуку Предсједништва БиХ о наводној сагласности, него на Стратегију спољне политике, која је донесена у вријеме "неодговорне власти ПДП-а и СДС-а".

- Познато нам је да три члана Предсједништва БиХ не могу усагласити став ни за много мање значајне одлуке, посебно не за одлуку о санкцијама Русији, за које Додик никада не би гласао - рекла је Мајкићева.

Она је упитала како је могуће да је Додик, наводно, дао прећутну сагласност за санкције Русији, а да Џаферовић истовремено тврди да предсједавајући Савјета министара и српски министри блокирају увођење санкција Русији.

- Ту нешто не штима. Креаторима лажи недостаје континуитет мисли од почетка до краја - поручила је она.

Нагласила је да грађани Српске и српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик неће заборавити да Русија никада није уцјењивала Републику Српску и да се никада није мијешала у политичке односе у БиХ.

- Представници Српске у институцијама БиХ никада неће учинити потез уперен против ове значајне земље, истинског пријатеља српског народа - закључила је Мајкићева.