latinica  ћирилица
18/05/2022 |  18:05 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Ревитализација путног правца преко Шћепан Поља најважнији пројекат

Ревитализација и модернизација путног правца преко Шћепан Поља један је од приоритета сарадње БиХ и Црне Горе, констатовано је током сусрета министра комуникација и транспорта у Савјету министара Војина Митровића и министра капиталних инвестиција Црне Горе Ервина Ибрахимовића.
Ервин Ибрахимовић и Војин Митровић - Фото: СРНА
Ервин Ибрахимовић и Војин МитровићФото: СРНА

Митровић је напоменуо да грађани, који гравитирају овом подручју, очекују да се путни правац преко Шћепан Поља ревитализује и модернизује будући да овај крај има огроман потенцијал за развој туризма.

- Зато путна инфраструктура мора пружити бржи, безбједнији и удобнији проток људи и терета - рекао је Митровић, који је колегу информисао о активностима које је БиХ до сада предузела и намјерава да предузме када је у питању овај путни правац.

Митровић је приликом Министарског савјета Транспортне заједнице у Приштини одржао билатерални састанак са Ибрахимовићем, те су се сагласили да је данашњи сусрет потврда добрих билатералних односа и сарадње двије државе, чему свједочи и чињеница да нема отворених питања између БиХ и Црне Горе.

Ибрахимовић је рекао да постоје пројекти који су већ дуго на агенди разговора двије земље и да је неопходно снажније радити на њиховој реализацији.

- Црна Гора сваке године биљежи пораст броја туриста из БиХ, што нас додатно обавезује да интензивније радимо на унапређењу путне инфраструктуре. Иако су за овај пројекат потребна значајна средства, сматрам да је он један од приоритета сарадње Црне Горе и БиХ - истакао је Ибрахимовић.

Ресорни министри су размијенили и ставове и у вези са ревитализацијом и модернизацијом жељезничког правца Никшић - Требиње - Чапљина за који већ постоји Студија изводљивости и која може бити почетни корак ка даљој реализацији.

Имајући на уму растући број туриста из БиХ, било је ријечи и о потребама успостављања нових авионских линија између БиХ и Црне Горе, нарочито у љетњој туристичкој сезони.

Министри су се сагласили да је потребно формирати радне тимове ресорних министарстава да би се конкретизовали сљедећи кораци на реализацији пројеката о којима је било ријечи, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.